Buurt protesteert tegen 21 antennes

De Vlaamse overheid heeft een vergunning afgeleverd om 21 antennes te plaatsen op een appartementsgebouw op de Olivetenvest in Mechelen. Dat is niet naar de zin van buurtbewoners, die een onafhankelijk advies van de Vlaamse bouwmeester vragen. Ook het stadsbestuur gaat in beroep.

Enkele maanden geleden hebben omwonenden bezwaar ingediend tegen de plaatsing van antennes door Proximus en Telenet. Het stadsbestuur verleende een negatief advies. Toch zette Vlaanderen recent het licht op groen. 

“Olivetenvest 39 troont torenhoog uit boven Het Mechelse stadscentrum. Het is als gebouw zeer dominant aanwezig. Bovendien zijn er meerdere alternatieven die minder opzichtig zijn”, stellen Johan Van Steelandt en Patrick Stevens. Ze betreuren dat het advies van de stad niet bindend is. 

Buurtbewoners vragen een onafhankelijk advies, waarbij ook rekening wordt gehouden met het esthetisch aspect in de historische binnenstad. Beroepsprocedures zijn volgens hen duur en zinloos als dat niet gebeurt. Het stadsbestuur gaat wel in beroep.   

(GVA, 15 januari 2019)